به گزارش روابط عمومی دانشکده ،در آغاز سال تحصیلی 1400-1399، نشستی صمیمی در تالار گفتگو دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران به مناسبت تأسیس بنیاد حامیان دانشکده علوم اجتماعی و نیز افتتاح سه پروژه عمرانی دانشکده با حضور ریاست محترم دانشگاه تهران؛ جناب آقای دکتر محمود نیلی احمدآبادی، شهردار محترم شهر تهران؛ جناب آقای دکتر حناچی، امام جمعه محترم تهران؛ جناب حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی، دبیر محترم شورای عالی انقلاب فرهنگی؛ جناب آقای دکتر عاملی و خیرین محترم؛ جناب آقای دکتر مصلی‌نژاد، جناب آقای دکتر کمره‌ای و جناب آقای مهندس جمیلی و حضور سایر مسئولین دانشگاه و خیرین برگزار شد. در این نشست دکتر اعتمادی‌فرد، رئیس دانشکده علوم اجتماعی پس از خیر مقدم، به بیان سابقه و پیشینه علوم اجتماعی و اهمیت جایگاهی که دانشکده در شرایط کنونی دارد پرداخت. وی ضمن تکریم از خیرین و حامیانی که از دانشکده حمایت کرده‌اند، از تاسیس بنیاد حامیان دانشکده خبر داد.

دکتر نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران با تأکید بر اهمیت و جایگاه علوم اجتماعی  در حوزه آموزش عالی و نیز در جهت‌دهی به ساختار اجتماعی و فرهنگی جامعه بیان کرد دانشکده علوم اجتماعی یکی از مهمترین و اثرگذارترین دانشکده‌های دانشگاه تهران است. برای مثال در مسئله کرونا اگر موضوع صرفاً به یک امر بهداشتی و درمانی تقلیل داده نشده بود، اصحاب و عالمان علوم اجتماعی می‌توانستند در مواجه بهتر با این مسئله و حل آن بسیار اثربخش باشند و قطعاً مسئولان و همکاران ما در دانشکده علوم اجتماعی مصمم هستند تا این فعالیت مؤثر را در سطح جامعه داشته باشند، اما شرایط باید مهیا باشد. بنابراین اگر پیام جلسه امروز این باشد که مسئولان و افراد دغدغه‌مند در کشور باید از تمامی ظرفیت‌های علمی استفاده کنند، قطعاً یکی از این ظرفیت‌ها، دانشکده علوم اجتماعی است.

رئیس محترم دانشگاه تهران همچنین افزود در گذشته اقبال دانشجویان و خانواده‌ها بیشتر به علوم تجربی و فنی مهندسی بود، اما در حال حاضر در دانشگاه تهران اقبال به علوم اجتماعی بیشتر شده است. به نحوی که فارغ‌التحصیلان رشته‌های تجربی و فنی مهندسی تمایل دارند در رشته‌های علوم انسانی و به ویژه علوم اجتماعی ادامه تحصیل دهند. در دانشگاه‌های مطرح دنیا به محض مواجه با اقبال افراد به برخی از حوزه‌های علمی و رشته‌ها سعی می‌کنند در آن حوزه بیشتر سرمایه‌گذاری کنند و ما نیز قاعدتاً به دلیل اقبال به علوم اجتماعی، باید به سرمایه‌گذاری بیشتری در این زمینه بپردازیم. اما دانشگاه تهران از منابع مناسبی برای رفع این مشکلات برخوردار نیست. یکی از راهکارهای دانشگاه برای بهبود این وضعیت، ایجاد و توسعه نهادهای واسط برای ارتباط بین دانشگاه و جامعه بوده است که یکی از آن نهادهای واسط، بنیاد حامیان دانشگاه تهران است که به لحاظ معنوی، فرهنگی و اجتماعی بسیار تأثیرگذار بوده است. ایشان از خیرین دانشگاه تهران با عنوان مصلحان جامعه یاد کرد.

رئیس دانشگاه تهران در پایان سخنان خود با تأکید مجدد بر اهمیت دانشکده علوم اجتماعی و ضمن تقدیر از همه خیرینی که در ساخت پروژه‌های عمرانی دانشکده علوم اجتماعی فعالیت داشته‌اند، بیان کرد دانشکده علوم اجتماعی با همه ظرفیت‌هایش، دارای کاستی‌های بسیاری است و نمی‌توان در صورت نامناسب بودن فضا و محیط دانشکده، از دانشجویان توقع داشت فعال و سرزنده باشند. خوشبختانه امروز با همت آقای دکتر مصلی‌نژاد بخشی از این کاستی‌ها رفع شده و امیدوارم بقیه مشکلات نیز به مرور زمان توسط سایر خیرین و افراد دغدغه‌مند برطرف گردد.  

دکتر نصرتی که در زمان اجرای پروژه‌های عمرانی مذکور، معاون اداری مالی دانشکده علوم اجتماعی بود، ضمن تشکر از کمک آقای دکتر مصلی‌نژاد به ساخت دو پروژه عمرانی دانشکده علوم اجتماعی یعنی زمین چمن مصنوعی و سرویس‌های بهداشتی و نیز قدردانی از دکتر یزدانی و دکتر مقاری در کمک به بهسازی و تجهیز سالن ابن خلدون، به ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده در زمینه سه پروژه مذکور، و توضیحاتی درباره سایر نیاز‌های دانشکده علوم اجتماعی پرداخت.

دکتر مصلی‌نژاد نیز در این نشست با تأکید بر اثرگذاری دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، تولیدات آن را برای استفاده در سطح تصمیم‌گیری و سیاست‌گذاری مؤثر دانست. وی ارزش‌گذاری و تولید و توزیع ارزش‌ها و هنجارهای اثربخش جدید در جامعه و ساخت و ارتقاء فرهنگ را از رسالت‌های مهم دانشکده علوم اجتماعی دانست و بنابراین، تلاش برای رفع کاستی‌ها و نیازمندی‌های دانشکده را در فراهم شدن زمینه برای اثربخشی بیشتر دانشکده در زمینه‌های فوق مؤثر بیان کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین ابوترابی، امام جمعه موقت تهران نیز ضمن تشکر از خدمات انجام شده در دانشکده علوم اجتماعی، درباره اهمیت ارتباط علم  و عمل نکاتی را بیان فرمودند. به اعتقاد ایشان، صرفاً در صورت وجود رابطه بین علم و عمل، تأثیرگذاری اجتماعی پدید خواهد آمد و مدیران ارشد جامعه باید اولاً به قله‌های علم دست یافته باشند و ثانیاً به اندوخته‌های علمی خود متعهد باشند.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز ضمن تشکر از اقدامات انجام شده، بر اهمیت حوزه فرهنگ و محوریت آن در مقایسه با اقتصاد و سیاست تأکید کردند و علم اجتماعی و انسانی را دارای نقش محوری در پرورش و اعتلای فرهنگ در جامعه دانستند.  فرهنگی که در آن قانون گرایی، نظم، علاقه به علم و دانش، نشاط، بالندگی و خلاقیت وجود دارد، فرهنگی است که منشأ بسیاری از اتفاقات مهم در جامعه می شود. دانشکده علوم اجتماعی از این نظر یک جایگاه مرجع برای کمک به ارتقا و اعتلای فرهنگ است. جامعه ما به دلیل برخی نقل و انتقالات فرهنگی دچار مجموعه ای از آسیب های اجتماعی شده است. در واقع، ما در ایران با تغییرات فرهنگی عمده ای مواجه هستیم. بنابراین در این شرایط، رصد اجتماعی و نظریه پردازی اجتماعی و تلاش برای اصلاح فرهنگ جامعه اهمیت بسیار زیادی دارد و نقش و مسئولیت دانشکده علوم اجتماعی در این زمینه بسیار مهم است. ما هم به نوآوری و هم به اصلاح اجتماعی نیاز داریم و بنابراین تلاش برای بهبود وضعیت دانشکده علوم اجتماعی اهمیت بسیار زیادی دارد.

دکتر حناچی، شهردار تهران هم از آقای دکتر مصلی نژاد به دلیل انجام خدمات ارزشمند در دانشگاه تهران و نیز دانشکده علوم اجتماعی به دلیل همکاری با شهرداری در حوزه‌های اجتماعی و فرهنگی تشکر کردند.

دکتر کمره‌ای نیز ضمن ارائه توضیحاتی مختصر درباره بنیاد حامیان دانشگاه تهران، و نقش آن در ترویج کار خیر در دانشگاه و جامعه، سازوکار شکل‌گیری بنیاد حامیان در دانشکده‌ها و پردیس‌های مختلف دانشگاه تهران را توضیح داد. در ادامه اساسنامه هیأت مؤسس بنیاد حامیان دانشکده علوم اجتماعی توسط مسئولین کشوری، خیرین و اساتید دانشکده علوم اجتماعی امضا شد و در پایان نشست از آقای دکتر مصلی‌نژاد تقدیر گردید.

پس از برگزاری نشست، رئیس دانشگاه تهران همراه با شهردار تهران، رئیس دانشکده علوم اجتماعی و سایر مسئولین و خیرین و رؤسای اسبق و برخی اساتید دانشکده علوم اجتماعی سه طرح عمرانی زمین فوتبال، تالار ابن خلدون و سرویس‌های دانشکده را افتتاح کردند.